גבינת שמנת ולאבנה ביתית

בתור מטפלת ברפואה סינית למדנו שמוצרי חלב הם מייצרי ליחה,קרים באנרגיה ולא מתאימים לכל אחד ואני בהחלט מסכימה .לפי התזונה הסינית לכל מזון יש טעם ,אנרגיה ,צבע ,כיוון ופעולה בתוך הגוף.
שמעתי המון על הספר של ד"ר אבני 'שוטי החלב' ורק לאחרונה יצא לי לרכוש אותו ולקרוא . המחבר מתנגד נחרצות למאכל של מוצרי חלב מכל סוג.
חיפשתי תשובות ויותר נכון מישהו שיאשר לי את תחושותיי ואת האינטואיציה הטבעית שיש לי לגבי התזונה בבית.
מה שקורה אצלי במקרר הוא מיעוט של מוצרי חלב. מרגיש לי נכון לגדל את ילדיי ללא שפע מוצרי חלב,מ עדני שופעי סוכר וחלילה שוקו מוכן.
אני התחברתי להרבה דברים שהוא כתב כמו -שאלוהים אכן ברא גוף שהוא מכונה נפלאה והוא חשב על הכל לפרטי פרטים ושהכל צריך להיות באיזון, ואנחנו בני האדם מקלקלים את הגוף ואז נוצרת מחלה.
אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בירקות טריים ומבושלים או מאודים, ושצריכת חלבונים מן הצומח היא דרך טובה להשיג חלבון .ואכן הוא חשוב לבנייה בגוף .
אני גם מסכימה שחברות החלב הם אשר המציאו את המושג בריחת הסידן ושהכל עניין כלכלי .

אני חושבת שהתנאים שמוחזקות הפרות ברפתות הן לא ידידותיות לפרות ולעגלים וזה די מזעזע בעיניי במיוחד ברפתות הגדולות. במושב הייתי עדה למיני חליבות -רובוטית או ידנית (הכוונה היא שהאדם מחבר את המשאבה לעטינים לא כמו פעם) ועליי לומר שהתנאים שהפרות מוחזקות זקוקים לשיפור.
לצערי קצת התאכזבתי מהספר .הוא לא ממש שיכנע אותי להפסיק לגמרי לאכול מוצרי חלב והאהבה הגדולה שלו למוצרי סויה לא מרגישה לי נכון. על הסויה אכתוב בהחלט בהמשך.
החלב בארץ בעיניי הוא מאוד דליל ודי חסר טעם והגבינות הלבנות והקוטג' הם הרבה מים לבנים שעברו הליך כימי.
אני בעד גבינות שעברו תהליכים של תסיסה /בישול ופעילות אנזינתית כמו הגבינות הצרפתיות המסריחות ביותר (טוב יש לי חולשה לגבינות עם הריח המעופש )
נראה לי מתאים יותר וטעים יותר לגוף שלנו -אני כמובן בעד הכל במידה !

מה יש בחלב ?מים ,חלבונים ,סוכר חלב (לקטוז), סידן ,ויטמינים ,מינרלים (זרחן ,מגנזיום) נוגדנים להורמוני גדילה IG1
אנטיביוטיקה ( שהפרה מקבלת ).שלא נדבר על התזונה של הפרה (תירס וסויה מהונדסת.)

האם אפשר לחיות ללא מוצרי חלב? כן ,במזרח הרחוק ובאפריקה מוצרי החלב אינם נמצאים על שולחנותיהם ומצב הבריאות שלהם נראה טוב -במיוחד סביב נושא הסידן והאוסטאופרוזיס, גיל המעבר ועוד.
בארץ יש לא מעט אנשים אשר נמצאו רגישים ללקטוז -אשר הימנעות של 100% מפחיתה להם את הסימפטומים הקשים.

אני מאמינה שצריך להמעיט ולבחור את מוצרי החלב האיכותיים -לקנות ישירות מהמחלבה השכונתית ,או אפילו להכין בבית חלק מהמוצרים .
מוצרי החלב לא מתאימים לכל אחד ,העיכול יכול להיות קשה להרבה אנשים .אני לא ממהרת להמליץ למטופלת להפחית את מוצרי החלב במיידי .בהחלט ממליצה להפחית במיוחד מוצרי חלב מלאי סוכרים ולבנים .

אני מכינה בבית 🙂

להלן מתכון ללבנה ביתית וגבינת שמנת ביתית

גבינת לבנה ממש קלה להכנה

ליטר וחצי יוגורט (פרה /עיזים)- עדיפות ל7.5 אחוזי שומן
כף מלח
מכניסים לקערה את החומרים ,מערבבים .עד כאן ,קשה אה?
מכנסים לחיתולי בד ,קושרים .
אני מניחה את הבד על מסננת ומתחת קערה ומכניסה למקרר (חשוב בימים חמים) וממתינה 24 שעות וזהו מוכן .
ניתן לשדרג עם עשבי תיבול ושום .מומלץ בחום !

גבינת שמנת מעולה וגם פשוטה

לא המצאה שלי אלא סבא אליעזר של אילי מוצרי בד אקולוגיים.

2 גביעי אשל
2 גביעי שמנת
1 גביע יוגורט עזים
כפית מלח גס מומסת ברבע כוס מים חמימים .
מערבבים בקערה ,מכניסים לחיתול בד כמו הלבנה.
ניתן לשדרג עם זיתים ,שום ,שמיר ומה שתרצו .