מה עושים עם כמות גדולה של עגבניות?

לפני כמה זמן עגבניות עלו בסביבות 10 ש"ח לקילו,שזה מטורף, עכשיו קנינו אותם בשקל לקילו IMG_9502 (1)(*כמובן אחרי קנייה בסופר מעל 100 ש"ח). מה אני עושה כל כך הרבה עגבניות? פשוט משמרת. משמרת =מצנצנת (מכניסה לצנצנת :))

רוטב עגבניות רב שימושי -בריא וטעים יותר

מה צריך ?

קילו עגבניות בשקל -עגבניות חתוכות לקוביות. אם שיש סבלנות מוזמנת לחלוט אותן ולקלף.
מלח/פלפל לפי הטעם
אורגנו מיובש -2 כפות או ענף אורגנו טרי.
סוכר חום -4 כפות
רכז עגבניות קופסא בינונית
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום
מים
2 כפות שמן

הוראות הכנה לצנצנות
דבר ראשון יש צורך בעיקור הצנצנות שיש בידכם. כדאי למצוא צנצנות שמתאימות לריבות שנסגרות היטב.
איך מעקרים? שוטפים את הצנצנות עם מים וסבון ומייבשים. בינתיים מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול. לאחר הרתיחה הכניסו את הצנצנות אחת אחת. לתוך הסיר והניחו אותן למשך כמה דקות.
הוציאו אותן והניחו שוב לייבוש הפוכות, כלומר עם הפתח למטה. יש לשמור את המים הרותחים להמשך.

איך מכינים את הרוטב?
מטגנים את הבצל עם השמן עד שמזהיב. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות החתוכות ולבחוש עד שהעגבניות מתרככות.
בשלב זה נוסיף את התבלינים :סוכר ,מלח ופלפל שום.
יש לבחוש מידי פעם.
להוסיף 2 כוסות מים ולערבב.
להוסיף את הרכז עגבניות ואת אורגנו המיובש.
זהו לתת לרוטב להתבשל ולהצמצם .

לאחר שהוא מוכן -לתת לו להצטנן. אפשר גם לטחון את רוטב במוט בלנדר לרוטב בעל מרקם חלק יותר.לאחר הסגירה , יש לשמור במיקום קריר .לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור.

זהו יש רוטב לפסטה /פיצה/שקשוקה ..חוסך זמן אחר כך ואתן יודעות בדיוק מה יש בפנים …